Egy blogon olvastam, hogy a Costes étterem kiköltözött a szigetre. Ezen a blogon láttam egy képet amelyen jól látszik a hamutartó az asztalon.

Vajon milyen igényességet tükröz az a hozzáállás, hogy az ételek jó minőségűek legyenek, de a levegő amelyben elfogyasztják az akár rákot is okozhat. A dohányfüst nem olyan mint a mobiltelefonálás, amely "csak" valószínűsíthetően okoz rákot a WHO szerint. A dohányfüstben a WHO szerint 50 SZIGORÚAN RÁKKELTŐ anyagot lehet beazonosítani. A kép szerint ilyen levegőt is lehet szívni a COSTES éteremben.

A kép innen van.

Szerintem a jó minőséghez a jó levegő is hozzátartozik...

Az ÁNTSZ és más egészségügyi szervezetek hivatalos álláspontja az, hogy a dohányfüst 4000 mérgező vegyületet tartalmaz amelyből 50 szigorúan rákkeltő anyag. Ezekből az egyik a polónium210 radioaktív sugárzó anyag amely a dohánylevélben koncentrálódik és égetéskor a levegőbe jut. FONTOS: A dohányfüstben levő egészségkárosító anyagoknak nincs biztonságos szintje: nincs olyan kis mennyiségük, aminek a belégzése ne lenne ártalmas! 
 
Üveg hamutartó az asztalokon
Tűzvédelmi szempontból sem hiszem, hogy biztonságos a képen látható helyiségben dohányozni. Mégsem hívta fel a tűzrendészet erre a figyelmet. Hamu tartó van, dohányzást tiltó táblák nincsenek.